Gunnar Jensen, 34 år, er opprinnelig fra Lyngseidet. Nå kommer han til Landsbymarkedet som hovedkokk på årets arrangement. Gunnar Jensen holder til i Tromsø som kjøkkensjef og medeier i Mathallen Tromsø AS.
Jensen ble landskjent da han vant «Det Norske Måltid 2012», og han har deltatt i flere nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser.
I 2015 fikk Gunnar Jensen Ingridprisen utdelt på Gladmat, Nordens største matfestival, som arrangeres i Stavanger. Denne prisen tildeles en kokk som har søkelys på de norske råvarene i Norge og i utlandet, som har gode formidlingsevner og retter fokus på det norske kjøkken.
Gunnar Jensen sier til Landsbymarkedet at han er opptatt av lokalmat og bruker i all hovedsak kortreiste råvarer i sin matlaging. Han gleder meg til å komme til Nordreisa under Landsbynarkedet.
Vi gleder oss også – ikke minst til å høre hvordan han bedømmer våre lokale mat- og råvarer. Han skal åpne festivalen fredag ettermiddag, har kulinarisk teater i salgsteltet både fredag og lørdag samt bidra på våre serveringssteder med formidling av sin kompetanse på råvarer og tilberedning.
Foto: Simen Fangel