André Larsen er Landsbykokk 2017!

André Larsen er Landsbykokk 2017!

André Larsen er en ung og fremadstormende kokk som har vunnet flere prestisjetunge kokkepriser. Vårt bilde er hentet fra kåringen av årets sjømatkokk 2016 – da gikk André Larsen til topps!

– En god plan, et godt treningsopplegg og motivasjon fra venner og kolleger på Thon Hotel Lofoten, ble ifølge Andrè Larsen oppskriften på seieren.

Larsen vant med retten Tørrfisk Lofoten, fritert tørrfisk med blant annet kamskjell, og tang. Som ingredienser brukte han også blant annet Lofotpils, øl fra bryggeriet like ved Thon Hotel Lofoten i Svolvær og røkt steinfjording-ost fra Lofoten Gårdsysteri.

Konkurransen bar preg av et meget høyt nivå blant deltakerne. Ifølge hoveddommer Christopher Haatuft, skilte vinneren seg spesielt ut på teknikk og smak.

– Tørrfisk-hovedretten fremhevet råvaren på en perfekt måte og smakte rett og slett veldig godt! Han lot seg dessuten imponere over vinnerens evne til å presentere så gjennomtenkte og smakfulle retter basert på et svært krevende råvareutvalg i overraskelseskurven, uttaler Haatuft.

André Larsen har sitt daglige virke på Thon Hotel Lofoten i Svolvær der han jobber som sous sjef. På årets Landsbymarked kommer han for å spre kunnskap og kokkeglede med utgangspunkt i våre lokale råvarer.

Vi gleder oss!

På bildet: André Larsen og commis Jon Erlend Matre jubler etter seieren i Årets Sjømatkokk 2016.
(Foto: Årets Sjømatkokk)

 

Kilder: Horecanytt

Back To Top