Profesjonelle kokker besøker skolene i Nord-Troms

Profesjonelle kokker besøker skolene i Nord-Troms

Under årets Landsbymarked får også skoleelever i Nord-Troms mulighet til å lære kokkekunst fra erfarne kokker. Opplæringskontor ved Ishavsbyen videregående skole og Kokkelauget i Troms med Said Nordin i spissen, vil den 14. og 15. november arrangere «Vi dekker til fest» for skoler i området.

Motivasjonen bak er de profesjonelle kokkenes ønske om å rekruttere til bransjen. Said Nordin skriver i en mail: » Reiselivet både i byene og i distriktene er under stor vekst, noe som betyr at det er stor etterspørsel for fagfolk i alle RM og service-fagene.  Vi gleder oss til å komme på besøk, og har stor tro på at prosjektet kan bære frukter for både elever, skole og næringsliv»

Landsbymarkedet er kjempeglad for deres initiativ – vi trenger flere som har lyst å lage mat på profesjonell basis! Og menyen for «Vi dekker til fest» er virkelig profesjonell og vekker matlysten hos enhver:

Forrett:
potet- og purreløksuppe
Sprø krutonger
Urteolje

Fiskerett:
Ovnsbakt laks
Sellerirotpuré
Frisk salsa
Soyasmør med granateple

Kjøttrett:
Lammepølser
Hasselbakte poteter
Pepperglaze
Gulrotpuré
Syltet småløk

Dessert:
Sjokoladefondant
Italiensk marengs
Bæris

 

Back To Top